Δεν θεωρούμε πάντα το καλοκαίρι ως σεζόν με εξαιρετικά υψηλή κατανάλωση ενέργειας, λένε οι τεχνικοί 24ώρες ηλεκτρολόγοι. Ο ήλιος είναι πιο μακριά και δεν χρειαζόμαστε τόσα πολλά φώτα και ξοδεύουμε περισσότερο χρόνο σε εξωτερικούς χώρους, έτσι δεν χρησιμοποιούμε θεωρητικά τόσο ηλεκτρικό ρεύμα σε εσωτερικούς χώρους.

Το ρεύμα και οι καλοκαιρινές καταιγίδες

Εάν και όταν αντιμετωπίσετε διακοπή ρεύματος, διατηρήστε τα ψυγεία και τους καταψύκτες κλειστά, για να διατηρήσετε το φαγητό φρέσκο. Εάν η διακοπή είναι παρατεταμένη, εξετάστε το ενδεχόμενο να τυλίξετε κουβέρτες γύρω από αυτές τις συσκευές για να έχετε επιπλέον μόνωση. Τα κλιματιστικά πρέπει να είναι απενεργοποιημένα και να μην τα θέτετε ξανά σε λειτουργία για αρκετά λεπτά μετά την αποκατάσταση της ισχύος.

Μπορεί επίσης να προκληθούν υπερτάσεις λόγω αστραπής. Εάν οι υπερτάσεις είναι υπερβολικές, μπορούν, με την πάροδο του χρόνου, να οδηγήσουν σε ηλεκτρικές πυρκαγιές. Για αυτόν τον λόγο, πρέπει να απενεργοποιήσετε και να αποσυνδέσετε τις συσκευές και τις συσκευές κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας.

Εάν στην περιοχή σας γίνονται συχνά καταιγίδες το καλοκαίρι, τότε ίσως είναι καλύτερο να επενδύσετε στην εγκατάσταση ενός ολόκληρου προστατευτικού σπιτιού. Θα μπορούσε να σας εξοικονομήσει χιλιάδες ευρώ μακροπρόθεσμα, ειδικά όταν πρέπει να αρχίσετε να αντικαθιστάτε ακριβό εξοπλισμό λόγω προβληματικών υπερτάσεων ισχύος. Οι ηλεκτρολόγοι της 24gr μπορούν να σας βοηθήσουν.

Βλέπουμε τα σύννεφα να αιωρούνται χωρίς κόπο στον ουρανό και δεν σκεφτόμαστε το τεράστιο βάρος που κρέμεται πάνω από τα κεφάλια μας. Ωστόσο, όταν πρόκειται για μια καταιγίδα που διογκώνεται, το βάρος μπορεί να αυξηθεί πολύ ανάλογα με το πόσο νερό κρατά. Είμαστε τυχεροί που η βροχή δεν πέφτει ταυτόχρονα.

Να είστε προσεκτικοί έξω

Με το καλοκαίρι έρχονται πολλές υπαίθριες δραστηριότητες. Και μαζί τους έρχεται μια ποικιλία καταστάσεων όπου πρέπει να γνωρίζουμε το περιβάλλον μας και την απειλή πιθανών ηλεκτρικών προβλημάτων.

Βεβαιωθείτε ότι όλα τα εξωτερικά ηλεκτρολογικά γύρω από το εξωτερικό του σπιτιού σας ή το υπόστεγο εργαλείων είναι καλυμμένα, καθαρά και στεγνά. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό γύρω από πισίνες και άλλες δραστηριότητες καλοκαιρινών υδάτων. Εάν το νερό ή η βρωμιά εισέλθουν στην έξοδο του ρεύματος, ενδέχεται να προκληθούν ηλεκτροπληξίες και ηλεκτρικό  σοκ όταν χρησιμοποιηθεί η έξοδος στη συνέχεια. Τα καλύμματα μπορούν να αγοραστούν εύκολα στα περισσότερα καταστήματα ανακαίνισης σπιτιού.

Κρατήστε όλα τα καλώδια τροφοδοσίας και τις ηλεκτρικές συσκευές τουλάχιστον 10 μέτρα μακριά από πισίνες, υδρομασάζ ή συστήματα ποτίσματος. Εάν το νερό έρθει σε επαφή με μια ηλεκτρική συσκευή, υπάρχει υψηλός κίνδυνος ηλεκτροπληξίας. Κάντε ό, τι μπορείτε για να διατηρήσετε τις ηλεκτρικές συσκευές σε απόσταση από την πισίνα και τους αγώνες νερού. Και μην χειρίζεστε ποτέ ηλεκτρικές συσκευές όταν είστε βρεγμένοι. Στην πραγματικότητα, εάν είναι δυνατόν, χρησιμοποιήστε ηλεκτρικές συσκευές με μπαταρία όταν είστε.

Χρησιμοποιήστε διακόπτες γείωσης για ηλεκτρικές συσκευές που χρησιμοποιούνται έξω για να αποφύγετε τραυματισμούς από ηλεκτροπληξία. Τα ηλεκτροφόρα καλώδια μεταφέρουν ηλεκτρική ενέργεια υψηλής τάσης. Η εκτόξευση πολύ κοντά σε ένα ηλεκτροφόρο καλώδιο μπορεί να δημιουργήσει την ευκαιρία για τη ροή του ηλεκτρικού ρεύματος στο σώμα ή το αντικείμενο σας, με αποτέλεσμα σοβαρό τραυματισμό, ακόμη και θάνατο. Εάν δείτε μια πεσμένη κολώνα της ΔΕΗ, καλέστε αμέσως το 112.

Η ηλεκτρική ασφάλεια είναι για πάντα

Οι παγωμένες λιχουδιές, οι βουτιές στην πισίνα και ο κλιματισμός είναι αυτά που κάνουν το καλοκαίρι μας καλύτερο, ωστόσο, εάν παρατηρήσετε σημάδια διακοπής ρεύματος στο σπίτι σας, φροντίστε να επικοινωνήσετε με τον ηλεκτρολόγο σας. Η ενεργητική συντήρηση της ηλεκτρικής εργασίας του σπιτιού σας θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε το σπίτι σας δροσερό και τις συσκευές σας να λειτουργούν σωστά, αλλά πάνω απ ‘όλα, θα κρατήσει την οικογένειά σας ασφαλή από ηλεκτρολογικά ατυχήματα. Θυμηθείτε, επενδύοντας λίγο χρόνο και λίγα χρήματα τώρα στη συντήρηση των ηλεκτρολογικών σας υποδομών. μπορείτε πραγματικά να απολαύσετε το υπόλοιπο του καλοκαιριού χωρίς ηλεκτρολογικές βλάβες.

Ίσως να φταίει το αλουμίνιο

Εάν το σπίτι σας χτίστηκε μεταξύ της δεκαετίας του 1950 και του 1970 και δεν γνωρίζετε ή δεν είστε σίγουροι εάν υπήρξαν ηλεκτρικές αναβαθμίσεις εκείνη την εποχή, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχετε καλωδίωση αλουμινίου. Αν και αυτό δεν μπορεί να δημιουργήσει ένα τεράστιο ηλεκτρικό ζήτημα από μόνο του, το γεγονός είναι ότι η καλωδίωση αλουμινίου μισεί τις κλιματικές αλλαγές.

Κατά συνέπεια, συστέλλεται το χειμώνα και επεκτείνεται το καλοκαίρι. Με την πάροδο του χρόνου, η συνεχής επέκταση και συστολή μπορεί να προκαλέσει προβλήματα όπως σκουριασμένη ή ελαττωματική καλωδίωση, και όπως θα περίμενε κανείς, προβλήματα θα εμφανιστούν όταν το χρησιμοποιείτε περισσότερο, δηλαδή το καλοκαίρι.

Υπερφορτωμένο σύστημα

Συχνά μπορείτε να καταλάβετε πότε συμβαίνει υπερφόρτωση. Τα φώτα μπορεί να τρεμοπαίζουν, οι πρίζες θα είναι πιο ζεστές από το κανονικό, μπορεί να ακούσετε κάποια βουητό από την ηλεκτρική τροφοδοσία και τα κυκλώματα είναι πιο πιθανό να σταματήσουν.

Για να αποφύγετε την υπερφόρτωση του συστήματός σας, ίσως χρειαστεί να μειώσετε το πόση ηλεκτρική ενέργεια χρησιμοποιείτε ταυτόχρονα. Εάν ζείτε σε ένα παλιότερο σπίτι που δεν είναι εξοπλισμένο για σύγχρονη ηλεκτρική χρήση, ίσως είναι καιρός να καλέσετε έναν ηλεκτρολόγο για να μπείτε και να ενημερώσετε το ηλεκτρικό σύστημα του κτηρίου.

Υπάρχουν εύκολοι τρόποι για να μειώσετε την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος το καλοκαίρι κυρίως εκμεταλλευόμενοι τον ζεστό καιρό. Αντί να χρησιμοποιείτε το στεγνωτήριο ρούχων, κρεμάστε τα ρούχα σας έξω για να στεγνώσουν. Βρείτε ένα σκιερό σημείο κοντά σε λίγο νερό αντί να μείνετε μέσα με το κλιματιστικό σε πλήρη λειτουργία. Ανοίξτε τις κουρτίνες και αφήστε το φυσικό φως του ήλιου αντί να ανάψετε τα φώτα στο σπίτι σας. Επενδύστε σε κάποιο ηλιακό φωτισμό εξωτερικού χώρου παρά σε ηλεκτρολογικά φώτα. Γίνετε δημιουργικοί με τρόπους μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας!

Ένας άλλος τρόπος για να βελτιώσετε την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος είναι να καλέσετε την υδραυλικοί Αθήνα και να τους ζητήσετε να έρθουν και να κάνουν έλεγχο, ειδικά εάν ζείτε σε ένα παλαιότερο σπίτι. Εάν παρατηρήσετε πολλές υπερτάσεις ή συνεχώς ενεργοποιούμενα κυκλώματα, ήρθε η ώρα να καλέσετε έναν ηλεκτρολόγο για να ελέγξει το σπίτι σας. Η πρόληψη είναι καλύτερη όταν πρόκειται για ηλεκτρολογικά προβλήματα.

Δείτε περισσότερα για ηλεκτρολόγοι Αθήνα:

Tagged : # # # # #
avatar

ΕΛΙΝΑ ΧΡΗΣΤΙΔΟΥ

Είμαι μια συντηρητικούρα που αρέσκεται στο να γράφει άρθρα στο blog.