Η Σαντορίνη έχει μερικές από τις πιο αξιόλογες παραλίες στο Αιγαίο Πέλαγος, κυρίως λόγω της μαύρης άμμου της, σύμφωνα με το Santorini private tour. Ως αποτέλεσμα της ηφαιστειακής κληρονομιάς του νησιού, κάνουν ένα εκπληκτικό θέαμα, αν και δεν είναι τόσο εκπληκτικό όσο μερικές από τις πιο πολύχρωμες παραλίες κατά μήκος της νότιας ακτής.

Παρά το γεγονός ότι είναι ένα τόσο μικρό νησί, η ποικιλία των παραλιών για να επιλέξετε στη Σαντορίνη είναι αξιοσημείωτη και μπορείτε να ξεναγηθείτε σε όλες με το Santorini Private Tour. Μερικές είναι κατάλληλες για οικογένειες, ενώ άλλες για  πάρτι. Για να σας βοηθήσουμε να αποφασίσετε ποια παραλία της Σαντορίνης είναι κατάλληλη για εσάς, επιλέξαμε τις 7 καλύτερες παραλίες της Σαντορίνης.

7 καλύτερες παραλίες της Σαντορίνης σύμφωνα με το Santorini private tour

1. Παραλία Περίσσα

Η παραλία της Περίσσας είναι η πιο δημοφιλής στη Σαντορίνη μεταξύ των ταξιδιωτών. Η ατμόσφαιρα εξακολουθεί να είναι αρκετά χαλαρή, καθώς πουθενά στο νησί δεν έχει την ατμόσφαιρα υψηλής ενέργειας για την οποία φημίζονται οι Ίο ή η Μύκονο. Αντ ‘αυτού, μπορείτε να περιμένετε να βρείτε μερικά δροσερά κλαμπ στην παραλία, καθώς και πολλά τοπικά εστιατόρια και οικονομικά ξενοδοχεία και βίλες.

Η παραλία με τα μαύρα βότσαλα και οι όμορφες, γαλάζιες θάλασσές της είναι πολύ απασχολημένες κατά τη διάρκεια της υψηλής περιόδου, αλλά δημιουργεί μια φανταστική ατμόσφαιρα. Όταν οι άνθρωποι μιλούν για τη «Μαύρη Παραλία» της Σαντορίνης, αυτό το μέρος στη νοτιοανατολική ακτή του νησιού είναι συνήθως αυτό που εννοούν, παρά το γεγονός ότι οι περισσότερες παραλίες του νησιού είναι επίσης μαύρες.

2. Παραλία Καμάρι

Η παραλία Καμάρι είναι η πλησιέστερη παραλία στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης και αποτελεί καταφύγιο για οικογένειες χάρη στη φιλική ατμόσφαιρα και το φάσμα των δραστηριοτήτων της. Η πόλη πίσω από τη μαύρη παραλία είναι αναμφισβήτητα η πιο ανεπτυγμένη στη Σαντορίνη και, επειδή θέλει μια καλύτερη λέξη, «τουριστική». Το αποτέλεσμα είναι ότι υπάρχουν πολλά μέρη για φαγητό και ποτό και μια μεγάλη επιλογή άνετων ξενοδοχείων. Υπάρχει ένα μίνι γκολφ, παιδικές χαρές και η Αρχαία Θήρα δεν είναι πολύ μακριά.

Η ίδια η παραλία είναι αρκετά βοτσαλωτή, οπότε φροντίστε να φέρετε ένα καλό ζευγάρι σανδάλια αν πρόκειται να κάνετε μια βόλτα. Όντας ακριβώς νότια του αεροδρομίου, κατά καιρούς θα βλέπετε αεροπλάνα να πετούν παράλληλα με την ακτή καθώς κάνουν την τελική τους προσέγγιση, αλλά δεν είναι αρκετά θορυβώδη για να προκαλέσουν φασαρία.

3. Παραλία Περίβολος

Η Περίβολος είναι ένα καλό μέρος για όσους θέλουν να πάρουν μέρος, αλλά που τους αρέσει μια πιο ήσυχη, πιο χαλαρή ατμόσφαιρα. Αποτελεί ουσιαστικά μέρος της δημοφιλούς παραλίας της Περίσσας, και οι 2 συχνά υπολογίζονται μαζί, καθώς η διαχωριστική γραμμή μεταξύ τους είναι πολύ ασαφής.

Η Περίβολος ξεχωρίζει για το ότι διαθέτει πολύ περισσότερα θαλάσσια σπορ, συμπεριλαμβανομένων τζετ σκι και μπανανών. Όντας η μεγαλύτερη παραλία στη Σαντορίνη και έχοντας λιγότερα ξενοδοχεία πίσω από αυτήν πίσω από την παραλία της Περίσσας, είναι γενικά πολύ πιο εύκολο να βρείτε λίγο γαλήνη και ησυχία εδώ.

4. Κόκκινη παραλία με το Santorini private tour

Η Κόκκινη Παραλία είναι μια από τις πιο δημοφιλείς παραλίες της Σαντορίνης χάρη στους πανύψηλους βράχους της από σκουριά-κόκκινα βράχια, περιτριγυρισμένα από καθαρά νερά με βαθύ τυρκουάζ. Βρίσκεται στη νότια ακτή, είναι η μόνη παραλία σε ολόκληρο το νησί με αυτό το διακριτικό χρώμα, το οποίο είναι αρκετό για προσελκύσει τους Instagrammers.

Με πολλά βράχια και βότσαλα στην ακτή, είναι σημαντικό να έχετε μαζί σας ένα καλό ζευγάρι σανδάλια ή παπούτσια. Είναι επίσης χρήσιμα για το μονοπάτι προς την παραλία, η οποία είναι μικρή αλλά πολύ βραχώδης.

5. Παραλία Βλυχάδας

Η παραλία της Βλυχάδας είναι ένα δροσερό, ήσυχο σημείο στη νότια ακτή της Σαντορίνης, με βράχια και μικρή μαρίνα στην κοντινή πόλη. Η άμμος δεν μπορεί να αποφασίσει τι χρώμα είναι καθώς το λευκό από τα βράχια αναμιγνύεται με το μαύρο από την ακτή, δημιουργώντας ένα είδος αλατιού και πιπεριού κατά μήκος της ακτογραμμής των 750 μέτρων.

Η πόλη της Βλυχάδας, στο νότιο άκρο της παραλίας, διαθέτει μια εκλεκτική ποικιλία από αξιοθέατα, όπως τοπικά εστιατόρια, γκαλερί τέχνης και ένα μουσείο της βιομηχανίας ντομάτας του νησιού. Βρίσκεται μακριά από τα πλήθη των Φηρών, χωρίς δημόσιες συγκοινωνίες και μόνο μερικά μικρά ξενοδοχεία κοντά, προσφέροντάς του μια ήσυχη ατμόσφαιρα και λίγο τοπική γοητεία.

6. Παραλία του Έρωτα

Ονομάστηκε από τον Έλληνα θεό της αισθησιακής αγάπης και επιθυμίας, η παραλία του Έρωτα είναι φυσικά η πιο ρομαντική στη Σαντορίνη. Βρίσκεται στη νότια ακτή και είναι αρκετά κοντά στην παραλία της Βλυχάδας για να συνδυάζεται συχνά ως μία ακτή. Θα βρείτε την τυπική μαύρη, βότσαλο άμμο της Σαντορίνης, αλλά υποστηρίζεται από καθαρά λευκά βράχια.

Όντας στο τέλος μιας σκονισμένης διαδρομής, περίπου 10 χλμ. Από τα Φηρά και χωρίς διαδρομές δημόσιας συγκοινωνίας εκεί, είναι ένα ήσυχο και απομονωμένο σημείο. Υπάρχει ένα πολυτελές beach club στην παραλία της Βλυχάδας, αλλά η ίδια η παραλία δεν έχει παρά άμμο και ανοιχτό χώρο.

7. Παραλία Μονόλιθος

Ακριβώς ανατολικά του αεροδρομίου της Σαντορίνης, η παραλία του Μονόλιθου είναι ίσως η πιο αμμώδης ακτή του νησιού – ή, τουλάχιστον, τα λιγότερα βότσαλα.

Παρόλο που βρίσκεται σε μικρή απόσταση με το αυτοκίνητο από το Καμάρι, είναι ένα σχετικά ήσυχο μέρος, κυρίως δημοφιλές στις τοπικές οικογένειες. Ο πυθμένας της θάλασσας κλίνει αργά μακριά από το νησί και δεν έχει την ξαφνική πτώση που αποτελεί κοινό χαρακτηριστικό πολλών άλλων παραλιών της Σαντορίνης.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για το Santorini private tour:

 

 

Tagged : # # # # # # # #
avatar

ΕΛΙΝΑ ΧΡΗΣΤΙΔΟΥ

Είμαι μια συντηρητικούρα που αρέσκεται στο να γράφει άρθρα στο blog.